Hemmagjorda julklappar

hemmagjorda julklapparDet är inne med hemmagjorda julklappar just nu. Att få en personlig julklapp som ingen annan har och veta att den som har gjort julklappen har gjort den just till dig brukar kännas väldigt roligt.

Att ge bort hemmagjorda julklappar brukar uppskattas mycket och det är också billigt att själv fixa julklapparna istället för att gå och köpa. Dessutom slipper du trängas i affärerna under julstressen. Annars kan du även julhandla online.

Bakning och matlagning

Om du är duktig på att baka så finns det mycket du kan baka och ge bort. Hembakta kanelbullar, kakor eller godis brukar vara uppskattat, framförallt av den som inte kan baka själv. Man kan då gära det hela lite roligare med fina bakformar eller liknande.

Till en student, nybliven förälder, ensamstående eller någon som jobbar mycket kan det även vara uppskattat att få en laddning matlådor som det bara är att stoppa in i mikron för att snabbt få mat.

Att få äta god, hemlagat mat istället för industritillverkad, dyr mikromat kan vara en väldigt bra julklapp. Den färdiga matkassen blev utnämnd till årets julklapp 2011 och detta är ju en billigare variant av det.

Handarbete och hantverk

Om du är duktig på att pyssla och handarbeta så kan du också ge bort många uppskattade julklappar. Du kan sticka eller virka en babyfilt, söta små bebiskläder, varma tröjor eller tjocksockar. Att sticka och virka har blivit modernt igen och det finns många böcker med moderna och trendiga mönster i butikerna just nu.

På nätet finns otaliga handarbetsbloggar och forum där du kan byta idéer och mönster med andra handarbetsintresserade. Man kan på nätet även beställa egendesignade tröjor med valfritt tryck, vilket kan bli en rolig och personlig julklapp. Är du duktig på att sy så finns det nästintill obegränsade idéer till vad du kan sy och ge bort.

Du kan ge bort allt från gosedjur till barnen till sängkläder, kläder eller gardiner till de vuxna. Pyssel och handarbete är dock inte bara garn och tyg. Du kan tillverka smycken och inredningsdetaljer i ståltråd, tenn, silver och metall. Om du är duktig på att snickra finns det också mycket att välja bland som du kan tillverka och ge bort.

Till mormor eller farmor kan det vara roligt att ge bort något som barnbarnen har skapat. Fina teckningar kan ramas in för att bli personliga och unika tavlor att hänga upp på väggen. Pepparkakshjärtan som barnen har bakat kan dekoreras med kristyr och ges bort.

Om barnen är lite äldre kanske de tycker om att pyssla, handarbeta eller skapa egna julklappar av trä, papper, tyg eller garn. För dig som tycker om att tillverka saker själv så finns det alltså mycket du kan välja bland för att skapa billiga, hemmagjorda julklappar till dina nära och kära.